Zavařované okurky

20 min | zálivka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1212x
Osvědčený recept na nálev na zavařování okurek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

V 3,25 litru vody rozmícháme 1,25 litru 8% octa, 15 dkg soli, 35 dkg cukru, 30 - 45 umělého sladidla, kousek kopru, čtvrtinu kávové lžičky hořčičného semínka, čtvrtinu kávové lžičky celého pepře, 1 - 2 bobkové listy, 4 hřebíčky a uvaříme z toho lák.

Při nakládání okurek přidáme mrkev, cibuli a malý kousek kopru a zalijeme nálevem. Tato dávka vystačí přibližně na 17 sklenic o objemu 0,7 litru. Okurky zavařujeme při teplotě 80 - 85 °C po dobu 15 minut.

Zavařované okurky podáváme k různým pokrmům podle chuti.

autor receptu:

Zavařované okurky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zavařované okurky

Přidat příspěvek k receptu Zavařované okurky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept