reklama
hledat uživatel
       

Zavařované lečo

Zeleninová směs zavařená pro pozdější použití. Recept na chutný základ, který se při vaření jen doplní o vejce, uzeninu a dokoření.


  • 3,5

    11×

    3,5 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

23662 kJ / 5651,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriky nakrájíme na malé nudličky. Cibuli v hrnci chvíli restujeme, dokud nezměkne. K cibuli přidáme papriky a společně vaříme. Když je směs dobře provařená a změklá, přidáme podle chuti rajský protlak a sůl. Vaříme na mírném plameni dalších asi 20 minut. Dále přidáme do směsi zahušťovač a vaříme ještě dalších 10 minut.

Do předem připravených a dobře vysušených sklenic ihned naléváme teplou směs a sklenice řádně zašroubujeme šroubovacími víčky. Poté hned sklenice uložíme do nějakého vymezeného prostoru a zabalíme řádně do peřin. Takto necháme v peřinách do úplného vychladnutí, aby se nám víčka řádně zatáhla. Víčka na závěr zkontrolujeme, zda řádně sklenice utěsnily a poté sklenice ukládáme na příslušné předem připravené místo.

Zavařované lečo před konzumací smícháme s vejci, nakrájeným měkkým salámem a podle chuti můžeme případně ještě přidat i rajčata. Vše povaříme, řádně dochutíme solí a kořením.

Zavařené lečo podáváme teplé s bramborem nebo s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zavařované lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.