reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zauzená vepřová kotleta na grilu

Výbornou zauzenou kotletu můžeme připravit i na grilu. Recept na chutný vydatný hlavní chod z vepřového masa.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 696 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme si marinádu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sůl a cukr vložíme do misky, zalijeme 1 hrnkem teplé vody a mícháme do rozpuštění, poté dolijeme zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej. Do misky vložíme polovinu nakrájené cibule, pár kuliček pepře a nového koření, hřebíček, bobkový list a na to položíme vepřové kotlety. Navrch nasypeme zbytek cibule a koření, celé zalijeme připravenou marinádou a dáme minimálně na 2 hodiny do lednice. Mezitím si namočíme dřevěné lupínky na uzení do vody a připravíme gril na nepřímé grilování.

Poté vyjmeme vepřové maso z marinády, osušíme ho papírovou utěrkou a necháme asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Okapané udící lupínky nasypeme na rozžhavené uhlí nebo brikety a vložíme kotlety na grilovací rošt, který předtím lehce potřeme olivovým olejem. Pokud potřeme olivovým olejem i kotlety, budou po vyuzení krásně lesklé. Nepřímo grilujeme při teplotě 180 - 200 °C 20 minut. Zauzenou vepřovou kotletu pak už jen stačí krátce ogrilovat přímo asi 2 minuty z každé strany, aby maso získalo mřížku.

Zauzenou vepřovou kotletu na grilu podáváme s libovolnou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zauzená vepřová kotleta na grilu

    Celkový počet komentářů: 1

    • nevhiatel
      nevhiatel

      Komentář k receptu Zauzená vepřová kotleta na grilu

      Nema to bejt whiskey ale Bourbon. A olej ma bejt orechovej .. Zkopceny a spatne :-)

      12.09.2014 11:19:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zauzená vepřová kotleta na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.