reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zauzená vepřová kotleta na grilu

Výbornou zauzenou kotletu můžeme připravit i na grilu. Recept na chutný vydatný hlavní chod z vepřového masa.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme si marinádu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sůl a cukr vložíme do misky, zalijeme 1 hrnkem teplé vody a mícháme do rozpuštění, poté dolijeme zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej. Do misky vložíme polovinu nakrájené cibule, pár kuliček pepře a nového koření, hřebíček, bobkový list a na to položíme vepřové kotlety. Navrch nasypeme zbytek cibule a koření, celé zalijeme připravenou marinádou a dáme minimálně na 2 hodiny do lednice. Mezitím si namočíme dřevěné lupínky na uzení do vody a připravíme gril na nepřímé grilování.

Poté vyjmeme vepřové maso z marinády, osušíme ho papírovou utěrkou a necháme asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Okapané udící lupínky nasypeme na rozžhavené uhlí nebo brikety a vložíme kotlety na grilovací rošt, který předtím lehce potřeme olivovým olejem. Pokud potřeme olivovým olejem i kotlety, budou po vyuzení krásně lesklé. Nepřímo grilujeme při teplotě 180 - 200 °C 20 minut. Zauzenou vepřovou kotletu pak už jen stačí krátce ogrilovat přímo asi 2 minuty z každé strany, aby maso získalo mřížku.

Zauzenou vepřovou kotletu na grilu podáváme s libovolnou přílohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zauzená vepřová kotleta na grilu

    Celkový počet komentářů: 1

    • nevhiatel
      nevhiatel

      Komentář k receptu Zauzená vepřová kotleta na grilu

      Nema to bejt whiskey ale Bourbon. A olej ma bejt orechovej .. Zkopceny a spatne :-)

      12.09.2014 11:19:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zauzená vepřová kotleta na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.