Recept vhodný na domácí oslavy a třeba i poslední letošní grilování.
300 g | rajče |
1 ks | sýr feta |
podle chuti | |
---|---|
bazalka | |
sušené oregano |
Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Bazalku nasekáme. Sýr feta podélně rozkrojíme a položíme na alobal. Na sýr položíme vrstvu rajčat a posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Nahoru dáme znovu feta sýr, rajčata a zasypeme sušeným oreganem. Alobal zavineme do malého balíčku a dáme péct do trouby na 20 minut, případně na gril. Sýr feta zapékaný v alobalu podáváme jako zdravou chuťovku nebo předkrm.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
autor erickaaa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena