reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékaný květák se žampiony

Květákový mozeček a smažený květák, to je klasika. Vyzkoušejte tentokrát jinou, ale o nic méně chutnější variantu úpravy květáku.


  • 4,5

    34×

    4,5 34
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák omyjeme, uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a vychladlý jej pak rozebereme na růžičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Přidáme houby a hrášek, dochutíme solí a drceným kmínem, krátce podusíme.

Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s máslem a troškou soli do pěny. Pěnu smícháme s květákem, houbami, strouhankou a nakonec i se sněhem z bílků.

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme vzniklým těstem. Nákyp zapékáme v rozehřáté troubě přibližně 45 minut. Hotovou pochoutku ozdobíme petrželkou.

Zapékaný květák se žampiony podáváme s kyselou okurkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapékaný květák se žampiony

    Celkový počet komentářů: 1

    • Monika
      Monika

      Houby ocistime?...nebo tedy sterilovane zampiony?..

      09.04.2013 12:02:11

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapékaný květák se žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.