reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékaný kávový nákyp

Recept na dobrý nákyp připravený ze silné kávy.


  • 3,5

    3,5 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 °C a zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Kávu dáme do hrnečku a zalijeme vařící vodou. Po chvilce kávu na jemném sítku přecedíme a necháme vychladnout.

Z vajec oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh, do kterého po částech zašleháváme cukr.

Do zchladlé kávy rozmícháme mouku, máslo a pozvolna za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud se těsto přichytává, pak odstavíme a necháme vystydnout. Do studené hmoty zašleháme žloutky a nakonec lehounce vmícháme tuhý sníh.

Hmotu rozetřeme do připravené zapékací misky a pečeme 40 až 45 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékaný kávový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.