reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékaný celer se špenátovo-sýrovou náplní

Náročnější vegetariánský pokrm, na kterém si všichni pochutnají.


  • 3,0

    647×

    2,9 647
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Špenát spaříme a nadrobno posekáme. Z citronů vymačkáme šťávu. Celery očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Celery vložíme do vody, přlijeme většinu citronové šťávy a asi 30 minut je uvaříme téměř doměkka. Pak je vyjmeme, rozpůlíme, opatrně vydlabeme a necháme vychladit.

Vydlabené středy celeru nakrájíme na kostičky, zakapeme zbylým citronem a na pánvi na másle je zprudka opečeme. Přidáme špenát, kořeníme solí, pepřem, přidáme česnek a sýr. Směs necháme vychladnout.

Studenou směsí naplníme půlky celeru. Vložíme je do zapékací misky, zalijeme vývarem a jen krátce zapečeme v troubě při 200 °C.

Podáváme s vařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékaný celer se špenátovo-sýrovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.