reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékané zeleninovo-sýrové brambory

Oběd nebo večeře z jednoho pekáčku. Trochu jiný recept na francouzské brambory, který je vhodný i pro vegetariány.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory důkladně očistíme pod tekoucí vodou, můžeme si pomoci kartáčkem. Poté brambory ve slupce uvaříme doměkka, vodu osolíme. Scezené brambory necháme vychladnout a pak je pomocí příborového nože oloupeme.

Během vaření brambor si připravíme ostatní zeleninu, sýr a směs k zalití. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné měsíčky, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, společně osmahneme na olivovém oleji. Sýr na hrubém struhadle nastrouháme. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou pažitku a pořádně rozšleháme.

Dno zapékací misky trošku vymažeme olejem a 2/4 brambor pomocí kolečka promačkáme do zapékací mísy. Dáme vrstvu sýra, vrstvu zeleniny a znovu brambory, znovu zeleninu, sýr a nakonec brambory. Celý obsah pekáčku zalijeme vajíčkovou směsí.

Troubu rozehřejeme na 200 °C, vložíme pekáček s brambory a necháme v troubě zapékat asi 35 - 45 minut podle typu trouby. Po upečení by měl být povrch zapečených brambor zlatavý.

Zapékané zeleninovo-sýrové brambory rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Můžeme přikusovat sterilovanou okurku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané zeleninovo-sýrové brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.