reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékané zeleninovo-sýrové brambory

Oběd nebo večeře z jednoho pekáčku. Trochu jiný recept na francouzské brambory, který je vhodný i pro vegetariány.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Brambory důkladně očistíme pod tekoucí vodou, můžeme si pomoci kartáčkem. Poté brambory ve slupce uvaříme doměkka, vodu osolíme. Scezené brambory necháme vychladnout a pak je pomocí příborového nože oloupeme.

Během vaření brambor si připravíme ostatní zeleninu, sýr a směs k zalití. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné měsíčky, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, společně osmahneme na olivovém oleji. Sýr na hrubém struhadle nastrouháme. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou pažitku a pořádně rozšleháme.

Dno zapékací misky trošku vymažeme olejem a 2/4 brambor pomocí kolečka promačkáme do zapékací mísy. Dáme vrstvu sýra, vrstvu zeleniny a znovu brambory, znovu zeleninu, sýr a nakonec brambory. Celý obsah pekáčku zalijeme vajíčkovou směsí.

Troubu rozehřejeme na 200 °C, vložíme pekáček s brambory a necháme v troubě zapékat asi 35 - 45 minut podle typu trouby. Po upečení by měl být povrch zapečených brambor zlatavý.

Zapékané zeleninovo-sýrové brambory rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Můžeme přikusovat sterilovanou okurku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané zeleninovo-sýrové brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.