reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

Jídlo vhodné pro slavnostní obědy či večeře.


  • 4,8

    20×

    4,8 20
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Poté maso vyrovnáme do zapékací mísy či pekáče.

Na oleji, na kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampiony, pak přidáme smetanu a rajský protlak. Po chvilce zalijeme medailonky touto šťávou.

Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worcesteru, strouhaný ementál, mouku, sůl a pepř tak dlouho, až omáčka zhoustne. Poté přidáme šťávu z půlky citronu.

Na každý medailonek kupíme vrstvičku omáčky Mornay, zapékací mísu/pekáč dáme do předehřáté trouby a dorůžova zapečeme.

Zapékané medailonky s omáčkou Mornay podáváme s novými brambory nebo zámeckými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.