reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny - ideální je 1 litr vody na 100g těstovin.

Než voda začne vřít, připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme nasekané 3 - 4 stroužky česneku, přidáme polovinu tuňáka a necháme krátce osmahnout. Je dobré vylít olej z tuňákově konzervy, aby nekazil chuť olivového oleje. Použijeme panenský olivový olej, který dodá jídlu typickou chuť. K tuňáku přidáme loupaná rajčata, osolíme a necháme na mírném ohni povařit 20 minut. Nakonec ještě dáme do omáčky zbytek tuňáka, 2 lžičky kaparů, oregano a krátce povaříme.

Když je voda na těstoviny vroucí, osolíme ji a dáme vařit makarony na dobu asi o 2 minuty méně, než bývá doporučováno. To proto, že těstoviny budeme ještě zapékat.

Makarony slijeme, dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, nakrájíme nebo nastrouháme na ně mozzarellu a dáme na 10 minut zapéct.

Zapékané makarony ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané makarony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.