reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zapékané houskové knedlíčky

Zapékané houskové knedlíčky

Houskové knedlíčky s cibulkou, bylinkami a zapečené se sýrem.


  • 4,1

    47×

    4 47
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 706 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Zelenou petrželku pokrájíme. V mléce rozkvedláme celá vejce.

Na másle osmažíme cibulku a housky dozlatova, vše přendáme do mísy a necháme vychladnout. Potom zalijeme mlékem s vejci a necháme vsáknout. Přisypeme mouku, petrželku, ochutíme solí, muškátovým oříškem a ze směsi vypracujeme těsto. Mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 10 minut.

Hotové knedlíčky necháme okapat, potom je na oleji orestujeme a rozdělíme na porce dušeného špenátu. Knedlíčky poklademe plátky sýru a zapékáme v předtopené troubě, dokud se sýr nerozpustí. Misky ozdobíme bylinkami, zeleninou a ihned podáváme.

Příloha: Špenát očistíme, omyjeme a pokrájíme. Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme špenát a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vydusíme. Smetanový špenát rozdělíme do zapékacích misek.

Uvařené houskové knedlíčky můžeme podávat jako přílohu k pečeným masům, zadělávaným pokrmům apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapékané houskové knedlíčky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jarka-P
      Jarka-P

      Opravdu Vám neodpovím, kde u Vás nastala chyba. Knedlíčky přesně podle návodu dělám již několik roků a vždy se povedou. Možná je vkládáte do vody ve vysokém varu, píšu do vroucí vody, to znamenáná že voda jenom probulává. Pokud dodržíte postup v receptu není možné aby se nepovedly.

      11.08.2009 07:51:08

    • kloska
      kloska

      Po vložení prvního knedlíku do vody se ihned rozvařil. Přidala jsem do těsta tedy ještě 1 vejce, rozvařily se po minutě. Kde je chyba?

      06.08.2009 12:32:20


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané houskové knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.