reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Zapékané broskve

Recept na slavnostní dezert. Sladké broskve zapečené ve vanilkovém krému.


  • 2,9

    1 277×

    2,9 1277
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky!

23. 10. 2020

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme 1 dl vody, vsypeme asi třetinu cukru a na mírném ohni směs svaříme.

Broskve rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a oloupeme. Vložíme je do připraveného roztoku a na mírném ohni je povaříme asi 5 minut. Pak je necháme vychladnout.

Ve 4 lžících mléka rozmícháme maizenu. Zbytek mléka vlijeme do hrnce. Přidáme vanilku, krátce mléko povaříme a odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme asi 5 minut odstát.

Žloutky a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme maizenu a dále mícháme. Nakonec přilijeme zbylé teplé mléko a vše znovu za stálého mícháni asi 2 minutky povaříme než směs zhoustne. Pak stáhneme a vyndáme vanilku.

Okapané broskve narovnáme na pekáč, zalijeme krémem a posypeme cukrem. Necháme je péct dozlatova. Většinou stačí několik minut.

Podáváme ihned. Můžeme zdobit snítkou meduňky, čokoládovou polevou nebo čerstvými broskvemi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapékané broskve

    Celkový počet komentářů: 2

    • doktor
      doktor

      Vážená paní Jano, jste i zdatná cukrařka.Předpokládám,že používáte mírně nedozrálé broskve velikého typu se žlutou dužinou.Krásný recept. Děkuji.

      20.09.2006 06:32:03


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané broskve

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.