Zapékané brambory se žampiony a pórkem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 719x
Zapečené brambory jsou vděčným pokrmem, lze je připravit ze surovin, co dům dá. Tento recept je na verzi s pórkem a žampiony.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Brambory ve slupce uvaříme takřka doměkka. Budou-li trochu tvrdší, lépe se s nimi bude později pracovat. Necháme je vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a rozpůlenou cibuli také. Nivu nastrouháme na hrubším struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na menší kousky.

Vejce smícháme s mlékem, nivou, osolíme a opepříme.

Zapékací mísu vymažeme máslem a dno vyložíme polovinou brambor. Na brambory nasypeme cibuli, žampiony, pórek a jako poslední vrstvu opět použijeme plátky brambor. Vše přelijeme rozšlehanými vejci.

Brambory se žampiony a pórkem dáme na 30 - 40 minut zapéci do rozehřáté trouby na 160 °C.

Zapékané brambory se žampiony a pórkem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. Můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.

autor receptu:

Zapékané brambory se žampiony a pórkem

Počet přidaných receptů: 110

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
3 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékané brambory se žampiony a pórkem

Přidat příspěvek k receptu Zapékané brambory se žampiony a pórkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept