reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme takřka doměkka. Budou-li trochu tvrdší, lépe se s nimi bude později pracovat. Necháme je vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a rozpůlenou cibuli také. Nivu nastrouháme na hrubším struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na menší kousky.

Vejce smícháme s mlékem, nivou, osolíme a opepříme.

Zapékací mísu vymažeme máslem a dno vyložíme polovinou brambor. Na brambory nasypeme cibuli, žampiony, pórek a jako poslední vrstvu opět použijeme plátky brambor. Vše přelijeme rozšlehanými vejci.

Brambory se žampiony a pórkem dáme na 30 - 40 minut zapéci do rozehřáté trouby na 160 °C.

Zapékané brambory se žampiony a pórkem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. Můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Zapékané brambory se žampiony a pórkem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.