reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Postup přípravy

Mraženou zeleninu dáme vařit do vody s kostkou bujonu a kousky oloupaného čerstvého zázvoru, díky kterému získá zelenina štiplavou příchuť. Zeleninu scedíme a zázvor vyjmeme.

Hermelín a mozzarellu nakrájíme na plátky. Čerstvou bazalku nasekáme.

Brambory omyjeme a odrhneme nepoužitou drátěnkou nebo kartáčkem dočista. Brambory dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Poté je scedíme a necháme vychladit tak, abychom je mohli bez problémů nakrájet na kolečka.

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe vrstvu bramborových plátků, posypeme zeleninou a posypeme sušenou bazalkou a kořením podle chuti. Na to položíme polovinu připraveného sýru. Navrstvíme znovu plátky brambor, opět posypeme kořením, ale tentokrát vynecháme sušenou bazalku a nahradíme ji bazalkou čerstvou. Opět poklademe plátky sýru.

Zapékané brambory se sýrem dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Asi po 20-ti minutách pečení, přelijeme smetanovou zálivkou (smetana, sůl, mletý pepř) a necháme ještě asi dalších 15 minut zapékat. Hlídáme sýr, má snahu se připékat, proto ke konci nastavíme pouze spodní režim.

Zapékané brambory se sýrem podáváme teplé.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Zapékané brambory se sýrem