Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šest vajec uvaříme natvrdo, sloupneme a nakrájíme také na plátky Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Fazole necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Připravíme si zálivku. V misce promícháme jogurt se zakysanou smetanou a syrovým vejcem. Vmícháme česnek, červenou mletou papriku a strouhaný parmazán.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou plátků brambor, vejci a fazolkami. Nyní vše osolíme, opepříme a zasypeme osmaženou cibulkou a pokryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme zálivkou a v silně předehřáté troubě zapečeme dorůžova.
Zapékané brambory s vejci můžeme podávat jako přílohu k pečené drůbeži, ale i jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty.