reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékané brambory s uzeným a nivou

Recept na francouzské brambory trochu jiným způsobem. S nivou a uzeným masem.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory očistíme a ve slupce uvaříme. Poté scedíme, necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Uvařené uzené maso nakrájíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Nivu nastrouháme.

V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a vegetou. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a nakrájená vejce posypaná nivou. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří niva a brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou.

Francouzské brambory s uzeným a nivou v troubě zapečeme. Stačí tak 30 minut.

Zapékané brambory s uzeným a nivou podáváme jako hlavní chod se sterilovanou nebo čerstvou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapékané brambory s uzeným a nivou

    Celkový počet komentářů: 1

    • bonyp
      bonyp

      Ještě jsem to nevařila ,ale podle indregiencí které se do toho dávají ,to musí být výborné.Určitě to zkusím .Bohumila

      29.04.2011 08:59:22

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané brambory s uzeným a nivou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.