reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Maso omyjeme, naklepeme a každý plátek rozdělíme na 2 medailonky, které z obou stran potřeme olivovým olejem, kořením adžika, mírně solí a pepřem. Krůtí plátky necháme minimálně 2 hodiny odležet.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a bramborové plátky společně s cibulí osmahneme, během smažení posypeme solí a harissou nebo chilli. Plátky brambor chytí zlatavou barvu, k přípravě stačí 5 minut, budou jen napůl měkké. Odstavíme.

Do pekáčku vsypeme brambory s cibulí a pokapeme zhruba polovinou oleje. Zbytek necháme v pánvi. Posypeme grilovacím kořením.

Na stejné pánvi osmahneme z obou stran krůtí medailonky, když se maso zatáhneme, zasypeme kukuřicí a ještě krátce orestujeme. Pak vsypeme na brambory a zalijeme asi 3/4 kelímku smetany opět trochu osolené a opepřené. Můžeme použít i tučnější variantu - smetanu ke šlehání. Takto připravený pekáček zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme do vyhřáté trouby zhruba na 25 minut. Pak odklopíme, zalijeme zbytkem smetany rozšlehané s vejci a opět dochucené kořením. Už nezakrýváme, jen zhruba 20 minut dozlatova a do zatuhnutí zapečeme.

Zapékané brambory s masem a kukuřicí podáváme teplé a ihned po přípravě, tak chutnají nejlépe.

Krůtí maso můžeme nahradit kuřecím nebo i vepřovým, vegetariáni se obejdou bez a přisypou více kukuřice nebo jiné zeleniny, nakonec mohou zasypat sýrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané brambory s masem a kukuřicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.