reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. Maso omyjeme, naklepeme a každý plátek rozdělíme na 2 medailonky, které z obou stran potřeme olivovým olejem, kořením adžika, mírně solí a pepřem. Krůtí plátky necháme minimálně 2 hodiny odležet.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a bramborové plátky společně s cibulí osmahneme, během smažení posypeme solí a harissou nebo chilli. Plátky brambor chytí zlatavou barvu, k přípravě stačí 5 minut, budou jen napůl měkké. Odstavíme.

Do pekáčku vsypeme brambory s cibulí a pokapeme zhruba polovinou oleje. Zbytek necháme v pánvi. Posypeme grilovacím kořením.

Na stejné pánvi osmahneme z obou stran krůtí medailonky, když se maso zatáhneme, zasypeme kukuřicí a ještě krátce orestujeme. Pak vsypeme na brambory a zalijeme asi 3/4 kelímku smetany opět trochu osolené a opepřené. Můžeme použít i tučnější variantu - smetanu ke šlehání. Takto připravený pekáček zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme do vyhřáté trouby zhruba na 25 minut. Pak odklopíme, zalijeme zbytkem smetany rozšlehané s vejci a opět dochucené kořením. Už nezakrýváme, jen zhruba 20 minut dozlatova a do zatuhnutí zapečeme.

Zapékané brambory s masem a kukuřicí podáváme teplé a ihned po přípravě, tak chutnají nejlépe.

Krůtí maso můžeme nahradit kuřecím nebo i vepřovým, vegetariáni se obejdou bez a přisypou více kukuřice nebo jiné zeleniny, nakonec mohou zasypat sýrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékané brambory s masem a kukuřicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.