Recept na brambory ochucené kořením na americké brambory a uzeným bůčkem.
3 lžíce | olej |
3 ks | vejce |
40 dkg | brambory |
3 lžíce | mléko |
5 ks | cibule |
20 dkg | uzený bůček |
1 lžička | koření na americké brambory |
podle chuti | |
---|---|
1 špetka | mletý pepř |
1 hrst | barevná zelenina |
Dáme si vařit asi na 1 hodinu uzený bůček na pařák, nerozbalený v původním obalu. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do menší dózy s víčkem dáme 3 lžíce oleje, 1 lžičku amerického koření na brambory a promícháme. Do toho vložíme nakrájenou cibuli a dózu uzavřeme. Občas nádobu převrátíme, aby cibule do sebe natáhla ochucený olej. Uvařený bůček necháme trochu zchladnout. Potom obal rozstřihneme a šťávu ze sáčku vylijeme do zapékací formy. Přidáme olej z cibulí a krouživým pohybem rozlijeme po dně i po stěnách zapékací formy. Brambory protlačíme přes kolečko na salát a bůček nakrájíme na malé kostky. Přidáme dle vlastního výběru trochu barevné zeleniny, aby byl pokrm trochu pestrý. Vše dáme do zapékací formy, velmi jemně poprášíme kořením na brambory a dobře promícháme. Brambory by měly být v nižší vrstvě. Urovnáme je a do nich vtlačíme čtvrtky cibule. Vložíme do předehřáté trouby a 25 minut zapékáme při 200 °C. Ve 3 lžících mléka rozšleháme vejce s pepřem. Předpečené brambory zalijeme vejci a vložíme zpět do trouby ještě na 15 minut. Brambory ani vejce nesolíme. Zapékané brambory s cibulí rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod. Jako přílohu můžeme přidat salát nebo jinak upravenou zeleninu.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!
autor JanaB
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena