reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékaná zelenina s mozzarellou

Chuť vybraných druhů zeleniny, sýru a koření se v tomto receptu výborně doplňuje.


  • 4,2

    27×

    4,1 27
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Videorecept: Nadýchané lívance se sirupem

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 556 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Postup přípravy

Na recept si nejdříve připravíme do poloměkka uvařenou zeleninu. Malý květák omyjeme, zbavíme košťálu a rozdělíme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Květák uvaříme ve vodě s rozdrobeným zeleninovým bujónem, nemusí být úplně doměkka. Zvlášť v osolené vodě uvaříme brambory. Zelenina dojde během zapékání. Zeleninu scedíme a necháme okapat.

Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, společně mírně osmahneme na olivovém oleji. Kukuřici a mozzarellu slijeme. Plátkový sýr nakrájíme na tenké nudličky, mozzarellu na hrubší plátky.

Připravíme si smetanovou zálivku: Smetanu mírně osolíme a vmícháme strouhaný eidam.

Vyšší zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinu květáku, posypeme petrželkou, mletou paprikou a oreganem. Dáme vrstvu kukuřice (3 lžíce) a polovinu pórku s česnekem. Poklademe všechny brambory a zasypeme veškerým množstvím nudliček z eidamu.
Postup opakujeme - koření, kukuřice, pórek s česnekem a zakončíme vrstvou květáku. Nahoru poklademe plátky mozzarelly, zasypeme oreganem a přelijeme smetanovou zálivkou.

Zeleninu zapékáme přikrytou poklicí asi 20 minut, a to ve středně vyhřáté troubě. Dalších 15 - 20 minut zapékáme bez pokličky v silně vyhřáté troubě, dokud není povrch zlatavý.

Zapékanou zeleninu s mozzarellou podáváme ihned po přípravě. Talíř můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a kořením. Pokrmem potěšíme celou rodinu, chutná i těm, kteří se zelenině jinak vyhýbají.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapékaná zelenina s mozzarellou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.