reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékaná zelenina na řecký způsob

Recept s trošku složitější úpravou, zato s vynikající chutí.


  • 4,6

    23×

    4,5 23
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Papriku omyjeme a také pokrájíme na jemno. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Nastrouháme si na jemném struhadle parmezán. Sýr pokrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cukety oloupeme a pokrájíme na podlouhlé plátky.

Zapékací misku vymažeme a naskládáme na její dno brambory, na ně mrkev. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Mrkev posypeme lžící strouhaného parmezánu, navrch dáme plátky cukety, osolíme, opepříme. Cukety přelijeme jednou třetinou omáčky, posypeme 1/4 sýra. Totéž opakujeme. Nahoru zapékané mísy pak dáme brambory, mrkev a zbylou omáčku. Takto připravené polijeme zeleninovým vývarem a posypeme zbytkem parmezánu.

Zapékací misku přikryjeme alobalem a zapékáme zhruba 40 minut. Poté odstraníme alobal a pečeme odkryté ještě do té doby, než je zapékaná zelenina včetně brambor měkká.

Omáčku k zapékané zelenině na řecký způsob si připravíme následovně. V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibulku, papriku, mírně ochutíme solí a pepřem. Smažíme 10 minut, než zelenina začne hnědnout a změkne. Pak přidáme česnek, vaříme minutu a mícháme. Přidáme rajčata včetně šťávy, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a dusíme dalších pět minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapékaná zelenina na řecký způsob

    Celkový počet komentářů: 1

    • vok
      vok

      Chybné hodnocení

      Chtěl jsem ohodnotit více hvězdičkami tento recept, ale naskočily mi jen dvě. Asi jsem jsem na něco špatně kliknul. Recept hodnotím velice kladně. V.K.

      27.12.2009 14:28:04


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapékaná zelenina na řecký způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.