reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékaná vepřová panenka

Výborný hlavní chod pro tu nejlepší příležitost. Zapečená vepřová panenka s bramborami a slaninou.


  • 3,2

    802×

    3,1 802
  • 2 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Nejlépe je nasypat koření na stůl, smíchat jej a panenku v něm pořádně obalit. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní nachvilku zabalíme.



Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky a posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka. V misce promícháme a zalijeme šlehačkou.



Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny a vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.



Ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapékaná vepřová panenka

    Celkový počet komentářů: 1

    • barbar
      barbar

      moje zlepšení

      obalenou panenku po odležení cca 2 hod jsem opekl ze všech stran na olivovém oleji aby se zatáhla , polovinou oleje jsem ji na směsi zemáků polil ,na druhé polovině jsem svařil cca 2dci červeného vína a přidal jsem ji na panenku před dopečením

      20.03.2010 18:46:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapékaná vepřová panenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.