Zapékaná pohanka s kyselým zelím

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2215x
Bezlepkový hlavní chod s kousky klobásky a zeleninou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Klobásy uvaříme v horké vodě nebo opečeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme zeleninu sůl a koření. Lehce podusíme.

Do skleněného pekáčku na dno vsypeme polovinu množství pohanky, na ní poklademe kolečka klobásky, zeleninu a zelí. Zopakujeme vrstvu pohanky a opět zelí. (Každou vrstvu pohanky můžeme lehce osolit.)

Před zapékáním zalijeme pekáč asi sklenicí vody.

Pohanku s kyselím zelím zapékáme asi 45 minut na střední teplotu trouby (asi 180°C).

Petr Král autor receptu:

Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Počet přidaných receptů: 564

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékaná pohanka s kyselým zelím

Přidat příspěvek k receptu Zapékaná pohanka s kyselým zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept