reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapékaná pohanka s čočkou

Lahodná kombinace čočky a pohanky v jednom receptu.


  • 4,7

    36×

    4,6 36
  • 1 hod

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 hodiny a ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, osolíme až před koncem vaření. Odlijeme část vody, ve které se vařila, asi 100 ml v hrnci necháme.

Mezitím co se vaří čočka, si připravíme pohanku. Pohanku krátce opražíme na sucho, zalijeme vroucí vodou (přibližně 1,5 krát tolik vody, kolik je pohanky), osolíme a necháme vřít 3 minuty, přikryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a deky a necháme asi 15 minut, než se voda vstřebá a pohanka změkne.

Na sádle nebo oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli s hřebíčkem a najemno nasekaným česnekem. Přemístíme do pekáče (hřebíček vyndáme), přidáme čočku s částí vody, ve které se vařila, promícháme s pohankou a ochutíme pomocí kari, skořice, pepře a případně ještě osolíme. Zarovnáme a na povrch a poklademe kousky másla.

Pohanku s čočkou zapékáme při 180 °C 15 minut, poté poklademe zbytkem másla a necháme ho rozpustit.

Zapékanou pohanku s čočkou podáváme jen tak nebo s klobásou nebo s volským okem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapékaná pohanka s čočkou

    Celkový počet komentářů: 8
    • Vojtek
      Vojtek

      Loupaná pohanka

      Jo jako totální amatér jsem si koupil neloupanou pohanku a nakonec jsem ji tam raději ani nedával, šlupičky všude... I bez ní je to dobré, a příště už vím, že si mám koupit loupanou pohanku :)

      15.11.2017 23:33:12

    • Sandra
      Sandra

      Komentář k receptu Zapékaná pohanka s čočkou

      Vařila jsem recept pouze pro sebe, vegetariánská kuchyně u nás doma moc nefrčí, ale já luštěninové a zeleninové recepty zbožňuji. Dělala jsem si to jako večeři a naprosto mě to zasytilo. Ale jako přílohu to někdy zkusím udělat i pro rodinu. Množství těchto ingrediencí je jak pro armádu :-), já to vydělila dvěma a budu to jíst ještě několik dní. :-) Každopádně jsem přidala houby, které můžu mít všude a přidalo to na chuti. Trochu mi ujela ruka se solí, ale toto jídlo je moc dobré. Děkuji za nápad.

      15.02.2014 22:43:39

    • Evina
      Evina

      Nejsem zatím vegetarián :-) tak jsem to trochu "vylepšila". Při smažení cibulky jsem přidala zbytek nadrobno nakrájené šunky co jsem měla doma, dále nadrobno nakrájený 1 stonek řapíkatého celeru. Po smíchání všech ingrediencí jsem ještě přidala nadrobno nakrájeny zbytek eidamu a 1 rozšlehané vejce....a je to moc velká dobrota......Množství - vařila jsem z polovičního množství, i tak jsou to na 1 osobu cca 3 porce...takže příště budu vařit pro 1 osobu ze 1/4 ingrediencí.

      23.09.2012 14:38:45

    • hnkflknk
      hnkflknk

      Moc dobre, jen samotne je to takove suche. S vejcem mnamka

      04.09.2012 20:29:16

    • Žblabulka
      Žblabulka

      Tahle příloha je dobrá k pečenému masu. Nejlépe k vepřovému- je mastnější. :)

      01.06.2012 12:20:46

    • clovek1
      clovek1

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      15.01.2012 12:42:58

    • Joebe
      Joebe

      koření tomu dává exotickou chut´, pohanku jsem opražil dost

      12.02.2010 15:54:29

    • Myrrha
      Myrrha

      Tak u nás se to neujalo - málem jsem letěla i s pohankou :-)

      14.01.2010 22:30:07

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Zapékaná pohanka s čočkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.