reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Čočku namočíme na 2 hodiny a ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, osolíme až před koncem vaření. Odlijeme část vody, ve které se vařila, asi 100 ml v hrnci necháme.

Mezitím co se vaří čočka, si připravíme pohanku. Pohanku krátce opražíme na sucho, zalijeme vroucí vodou (přibližně 1,5 krát tolik vody, kolik je pohanky), osolíme a necháme vřít 3 minuty, přikryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a deky a necháme asi 15 minut, než se voda vstřebá a pohanka změkne.

Na sádle nebo oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli s hřebíčkem a najemno nasekaným česnekem. Přemístíme do pekáče (hřebíček vyndáme), přidáme čočku s částí vody, ve které se vařila, promícháme s pohankou a ochutíme pomocí kari, skořice, pepře a případně ještě osolíme. Zarovnáme a na povrch a poklademe kousky másla.

Pohanku s čočkou zapékáme při 180 °C 15 minut, poté poklademe zbytkem másla a necháme ho rozpustit.

Zapékanou pohanku s čočkou podáváme jen tak nebo s klobásou nebo s volským okem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Zapékaná pohanka s čočkou

Celkový počet komentářů: 8
  • Vojtek
    Vojtek

    Loupaná pohanka

    Jo jako totální amatér jsem si koupil neloupanou pohanku a nakonec jsem ji tam raději ani nedával, šlupičky všude... I bez ní je to dobré, a příště už vím, že si mám koupit loupanou pohanku :)

    15.11.2017 23:33:12

  • Sandra
    Sandra

    Komentář k receptu Zapékaná pohanka s čočkou

    Vařila jsem recept pouze pro sebe, vegetariánská kuchyně u nás doma moc nefrčí, ale já luštěninové a zeleninové recepty zbožňuji. Dělala jsem si to jako večeři a naprosto mě to zasytilo. Ale jako přílohu to někdy zkusím udělat i pro rodinu. Množství těchto ingrediencí je jak pro armádu :-), já to vydělila dvěma a budu to jíst ještě několik dní. :-) Každopádně jsem přidala houby, které můžu mít všude a přidalo to na chuti. Trochu mi ujela ruka se solí, ale toto jídlo je moc dobré. Děkuji za nápad.

    15.02.2014 22:43:39

  • Evina
    Evina

    Nejsem zatím vegetarián :-) tak jsem to trochu "vylepšila". Při smažení cibulky jsem přidala zbytek nadrobno nakrájené šunky co jsem měla doma, dále nadrobno nakrájený 1 stonek řapíkatého celeru. Po smíchání všech ingrediencí jsem ještě přidala nadrobno nakrájeny zbytek eidamu a 1 rozšlehané vejce....a je to moc velká dobrota......Množství - vařila jsem z polovičního množství, i tak jsou to na 1 osobu cca 3 porce...takže příště budu vařit pro 1 osobu ze 1/4 ingrediencí.

    23.09.2012 14:38:45

  • hnkflknk
    hnkflknk

    Moc dobre, jen samotne je to takove suche. S vejcem mnamka

    04.09.2012 20:29:16

  • Žblabulka
    Žblabulka

    Tahle příloha je dobrá k pečenému masu. Nejlépe k vepřovému- je mastnější. :)

    01.06.2012 12:20:46

  • clovek1
    clovek1

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    15.01.2012 12:42:58

  • Joebe
    Joebe

    koření tomu dává exotickou chut´, pohanku jsem opražil dost

    12.02.2010 15:54:29

  • Myrrha
    Myrrha

    Tak u nás se to neujalo - málem jsem letěla i s pohankou :-)

    14.01.2010 22:30:07

Nalezeno receptů: 8

Přidat příspěvek k receptu Zapékaná pohanka s čočkou