Zapékaná brokolice s parmazánem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 103x
Jednoduchý recept na zdravý hlavní chod jen z pár surovin.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdý košťál a rozdělíme na růžičky. V osolené vodě uvaříme brokolici do poloměkka. Uvařené růžičky scedíme.

Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem a nadrobno nasekanou pažitkou.

Brokolicové růžičky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vaječnou směsí, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě vyhřáté na 175 °C, až je povrch zlatavý.

Zapékanou brokolici s parmazánem rozdělíme po upečení na porce a ihned podáváme na nahřátých talířích, doplníme libovolnou studenou omáčkou, čerstvými zeleninovými saláty apod.

Michy autor receptu:

Zapékaná brokolice s parmazánem

Počet přidaných receptů: 3414

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékaná brokolice s parmazánem

Přidat příspěvek k receptu Zapékaná brokolice s parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept