reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Zapečený lilek

Recept na 4 - 6 porcí pečeného lilku v rajčatové omáčce s mozzarellou a parmazánem.


  • 3,1

    495×

    3,1 495
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Narodili jste se ve znamení Váhy? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Houby 3.díl

21. 9. 2020

Postup přípravy

Lilek seřízneme na obou koncích a nakrájíme napříč na kolečka silná asi 5 mm. Rozložíme je na mísu, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Mezitím nastrouháme zvlášť mozzarellu a parmazán. Oma sýry odložíme.


Lilek oláchneme a osušíme papírovími utěrkami. Plech na pečení vytřeme mírně olejem a rozložíme na něj v jedné vrstvě lilek. Povrch potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 5 minut. Kolečka lilku obrátíme pomocí kleští, potřeme olejem a pečeme dalších 5 minut. Lilek musí být křehký, nesmí však příliš změknout. Troubu nevypínáme.


Pekáč nebo zapékací misku vytřeme lžící oleje. Na dno rozložíme část lilku a přelijeme ho částí rajčatové omáčky. Na omáčku nasypeme část nastrouhané mozzarelly a podle chuti trochu soli a pepře.


Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Skončíme vrstvou omáčky. navrch nasypeme parmazán. Pokrm pečeme v troubě 30 minut. Před podáváním jej necháme 5 minut odpočinout.

Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečený lilek

    Celkový počet komentářů: 2

    • Michmalka
      Michmalka

      Přidala jsem do zapékací misky ještě uvařené nakrájené brambory a bylo to moc dobré :) doporučuju nasypat parmazán až těsně na konci, aby se moc nepřipálil.

      19.07.2012 16:58:26

    • ali
      ali

      Zapečený lilek

      Co takhle napsat papírovými a ne papírovími

      29.02.2012 17:24:35


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.