Zapečený lilek se zakysanou smetanou

45 min | hlavní chod | 2 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 7748x
Recept na lehký chutný oběd nebo večeři.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Česnek oloupeme a prolisujeme. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a mozzarellu nakrájíme na kousky. Lilek si nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Potom ho dáme na pečící papír, potřeme olivovým olejem smíchaným s grilovacím kořením na zeleninu.

Lilek pečeme v troubě na horkovzduch. Jakmile bude lilek opečený, dáme 1 vrstvu lilku do zapékací mísy, na to dáme podušená rajčata s kořením například s bazalkou a další vrstru lilku. Na tuto vrstvu dáme nastrouhaný eidam smíchaný s kousky mozzarelly. Poslední vrstva bude zakysaná smetana smíchaná s česnekem a například s kořením italské bylinky. Nakonec lilek se zakysanou smetanou zapečeme v troubě.

Zapečený lilek se zakysanou smetanou podáváme jako chutný hlavní chod.

Naďa autor receptu:

Zapečený lilek se zakysanou smetanou

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
11 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek se zakysanou smetanou

Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek se zakysanou smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept