reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený lilek se zakysanou smetanou

Recept na lehký chutný oběd nebo večeři.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a mozzarellu nakrájíme na kousky. Lilek si nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Potom ho dáme na pečící papír, potřeme olivovým olejem smíchaným s grilovacím kořením na zeleninu.

Lilek pečeme v troubě na horkovzduch. Jakmile bude lilek opečený, dáme 1 vrstvu lilku do zapékací mísy, na to dáme podušená rajčata s kořením například s bazalkou a další vrstru lilku. Na tuto vrstvu dáme nastrouhaný eidam smíchaný s kousky mozzarelly. Poslední vrstva bude zakysaná smetana smíchaná s česnekem a například s kořením italské bylinky. Nakonec lilek se zakysanou smetanou zapečeme v troubě.

Zapečený lilek se zakysanou smetanou podáváme jako chutný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek se zakysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.