Zapečený lilek se sýrem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 27769x
Recept na zapečený lilek ve stylu lasagní.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Lilek omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli vypotit. Pak ho obalíme v mouce, opečeme a necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk. Mozzarellu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky, parmazán nastrouháme.

Z čerstvých rajčat nebo rajčat v plechovce si připravíme omáčku. Dáme je do kastrolu a dusíme minimálně 30 minut, než se odpaří všechna tekutina. Vmícháme čerstvou bazalku a odstavíme. Omáčku připravujeme bez tuku.

Vymazaný pekáček vytřeme trochou omáčky, vyložíme částí lilku a posypeme trochou mozzarelly a parmazánu. Vše opakujeme do vyčerpání surovin. Ke konci vše přelijeme zbylou omáčkou a zakápneme olivovým olejem. Lilek se sýrem vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut.

Zapečený lilek se sýrem ihned podáváme.

autor receptu:

Zapečený lilek se sýrem

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek se sýrem

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek se sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept