Zapečený lilek s rýží

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 31854x
Lehký rýžový nákyp s lilky, rajčaty a paprikou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Uvaříme rýži ve slané vodě. Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme ho 15 minut, aby pustil šťávu. Tu pak ubrouskem odstraníme.

Lilek rozložíme na pekáč pokrytý pečícím papírem a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Uvařenou rýži rozdělíme na 2 poloviny. První částí rýže pokryjeme vymazaný pekáč, posypeme kořením na rýži a obložíme plátky nakrájeného opečeného lilku. Tuto vrstvu potřeme olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a osolíme. Přidáme vrstvu rajčat a cibule, posypeme oreganem a dáme na 15 minut zapéct.

Rozšleháme vajíčka s mlékem, kořením na rýži a osolíme. Nakonec přidáme druhou část rýže, zalijeme směsí z vajec a mléka a pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Před dopečením pokapeme máslem a posypeme strouhaným sýrem.

Zapečený lilek s rýží podáváme s čerstvou zeleninou, případně kečupem. Pro zpestření můžeme přidat houby, případně šunku.

autor receptu:

Zapečený lilek s rýží

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
19 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek s rýží

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s rýží
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept