Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 6968x
Lilek připravený na způsob, který si zamilujete.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Lilky oloupeme a nakrájíme je na plátky. Pak je osolíme, chvíli necháme stát a výpotek vysušíme. Obalíme je v mouce.

Lilky na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova. Do mísy na zapékání nebo hrnce naskládáme vrstvy lilku, které prokládáme tomatovou omáčkou, parmazánem a mozzarellou. Povrch posypeme zbytkem parmazánu. Lilek vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi na 15 minut.

Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou ihned podáváme.

autor receptu:

Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou

Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept