Zapečený lilek s mozzarellou

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 45809x
Toto jídlo je vhodné i pro vegetariány.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařilo 19 lidí)


Postup přípravy receptu

Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit, aby nebyl hořký.

Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme.

Z lilků osušíme papírovou utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji.

Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka, do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut.

Zapečený lilek s mozzarellou podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

Arlene autor receptu:

Zapečený lilek s mozzarellou

Počet přidaných receptů: 26

Ingredience

na porce
2,5
slabší recept
394 hlasujících
  • Recept Zapečený lilek s mozzarellou - po upečení
  • Recept Zapečený lilek s mozzarellou - porce na talíři


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

Celkový počet komentářů: 17
  • John Smithd394 24.03.2017 17:54:27

    Can you add a Blackberry template? This web page is tricky to read otherwise for those of us browsing with cell phones. Otherwise, in the event you can place a RSS link up, that would be good also. dbkeddkcebgbecbe

  • janatka
    zapečený lilek janatka 02.05.2016 08:05:21

    Hladkou mouku jsem vůbec nepoužila, měla jsem dvě plechovky loupaných rajčat, takže byly použity obě a myslím si, že jedna mě by nestačila do zapékací misky. Prokládala jsem tedy mozzarellou, na jednu vstvu použila i kozí sýr. Vynikající večeře i manžel si dal a to ten lilek moc nejí. Potěšilo mě to, děkuji za receptík.

  • Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou Pavel 11.07.2015 14:07:07

    Dnes odzkoušeno a super. Osobně jsem taky přidal nasekaný česnek do rajčat a předvařené brambory dal rovnou jako jednu další vrstvu.

  • Diky za tip Dudu 09.03.2015 22:26:37

    Vyborny recept!! Dnes jsem ho zkusila poprve, pridala jsem i trosku cesneku a vysledek byl uplne super. Diky.

  • Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou Vynikjící 12.01.2015 15:59:45

    Přidala jsem do toho i papriku opekla jsem k tomu bagetku a udělala dip! Všichni jsme si pořádně pochutnali !!! :) Recept můžu jen doporučit :)

  • Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou Rozarka 04.06.2013 15:47:06

    tak tohle byla mňamka teda...akorát jsem ty vrstvy dala v pořadí lilek,mozzarela,omáčka.tak jak to psal pán v předchozím příspěvku...parmazán jsem nepoužila ..místo toho jsem použila eidam s nivou...a to jsem dala na tu rajčatovou omáčku..do omáčky jsem přidala česnek a bazalku hnedka..a lilek je výborný i jen tak osmahnutý..prostě jsme si pochutnali..i přítel..:)

  • Opravdu výborné jídlo. Měla jsem málo mozarely, ale i tak to nemělo chybu. Jen jsem zapékala asi jednou tak dlouhou dobu, než je uvedeno v receptu. Asi to je troubou...

  • chytrolin Lidu 20.05.2011 16:47:40

    Pardon, musela jsem zase delat chytrou... :D ale italska kuchyne je mym velkym konickem. Vas recept nema chybu. Diky za nej. Zdravim jeste jednou, S.

    • Arlene
      Itálie x Čechy Arlene 21.05.2011 12:07:43

      Vůbec se neomlouvejte, ráda si přečtu jakýkoli názor a koment :-) Taky do všecho strkám nos a všem upravuji a opravuji :-)))
      Ale tady bych podotkla, že recept má být počeštěný viz.cibule :-) Jedli jsme Vámi jmenovaný pokrm v Itálii a moc nám chutnal. To mě přivedlo na myšlenku, vytvořit něco podobného a chuťově si to přizpůsobit. A protože lilky, rajčata,cibuli, brambory i bazalku si pěstujeme sami, dala jsem se doma do vymýšlení receptu, který by byl pro nás chutný a využil by věci z naší zahrádky. Proto i příloha brambory - prostě jsme z toho udělali klasický český oběd pro vegetariány :-)

  • lilek s mozzarellou Lidu 20.05.2011 16:42:53

    Mela bych par pripominek. V klasicke italske podobe receptu "melanzane alla parmigiana" se dava prvni vrstva vzdy lilek, ale to je detail. Do zakladu se nedava cibule, omacka z rajcat se trochu osoli, opepri, prida cerstva bazalka. Polozi se lilek, pote se zasype parmezanem, na parmezan mozzarella (pokud mozno buvoli) a zalije se omackou. Stejny postup u dalsi vrstvy, nakonec rajcatova omacka bez nutnosti zasypavat parmezanem. Zalezi na chuti. Jidlo je dosti hutne, podava se jako "secondo", to znamena druhy chod. Prvni chod byvaji v Italii testoviny, druhy chod vetsinou maso nebo prave zapekany lilek. Podava se pouze se zeleninovym salatem. Testoviny nebo brambory jsou uz nutricne nadbytecne. Zapekany lilek po parmsku je mym velkym favoritem. Zdravim. S.

Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s mozzarellou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept