reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit, aby nebyl hořký.

Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme.

Z lilků osušíme papírovou utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji.

Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka, do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut.

Zapečený lilek s mozzarellou podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

Celkový počet komentářů: 17
  • Smithd394
    Smithd394

    Can you add a Blackberry template? This web page is tricky to read otherwise for those of us browsing with cell phones. Otherwise, in the event you can place a RSS link up, that would be good also. dbkeddkcebgbecbe

    24.03.2017 17:54:27

  • janatka
    janatka

    zapečený lilek

    Hladkou mouku jsem vůbec nepoužila, měla jsem dvě plechovky loupaných rajčat, takže byly použity obě a myslím si, že jedna mě by nestačila do zapékací misky. Prokládala jsem tedy mozzarellou, na jednu vstvu použila i kozí sýr. Vynikající večeře i manžel si dal a to ten lilek moc nejí. Potěšilo mě to, děkuji za receptík.

    02.05.2016 08:05:21

  • Pavel
    Pavel

    Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

    Dnes odzkoušeno a super. Osobně jsem taky přidal nasekaný česnek do rajčat a předvařené brambory dal rovnou jako jednu další vrstvu.

    11.07.2015 14:07:07

  • Dudu
    Dudu

    Diky za tip

    Vyborny recept!! Dnes jsem ho zkusila poprve, pridala jsem i trosku cesneku a vysledek byl uplne super. Diky.

    09.03.2015 22:26:37

  • Vynikjící
    Vynikjící

    Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

    Přidala jsem do toho i papriku opekla jsem k tomu bagetku a udělala dip! Všichni jsme si pořádně pochutnali !!! :) Recept můžu jen doporučit :)

    12.01.2015 15:59:45

  • Rozarka
    Rozarka

    Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

    tak tohle byla mňamka teda...akorát jsem ty vrstvy dala v pořadí lilek,mozzarela,omáčka.tak jak to psal pán v předchozím příspěvku...parmazán jsem nepoužila ..místo toho jsem použila eidam s nivou...a to jsem dala na tu rajčatovou omáčku..do omáčky jsem přidala česnek a bazalku hnedka..a lilek je výborný i jen tak osmahnutý..prostě jsme si pochutnali..i přítel..:)

    04.06.2013 15:47:06

  • Petra
    Petra

    Opravdu výborné jídlo. Měla jsem málo mozarely, ale i tak to nemělo chybu. Jen jsem zapékala asi jednou tak dlouhou dobu, než je uvedeno v receptu. Asi to je troubou...

    31.07.2011 13:24:38

  • Lidu
    Lidu

    Pardon, musela jsem zase delat chytrou... :D ale italska kuchyne je mym velkym konickem. Vas recept nema chybu. Diky za nej. Zdravim jeste jednou, S.

    20.05.2011 16:47:40

    • Arlene
      Arlene

      Itálie x Čechy

      Vůbec se neomlouvejte, ráda si přečtu jakýkoli názor a koment :-) Taky do všecho strkám nos a všem upravuji a opravuji :-)))
      Ale tady bych podotkla, že recept má být počeštěný viz.cibule :-) Jedli jsme Vámi jmenovaný pokrm v Itálii a moc nám chutnal. To mě přivedlo na myšlenku, vytvořit něco podobného a chuťově si to přizpůsobit. A protože lilky, rajčata,cibuli, brambory i bazalku si pěstujeme sami, dala jsem se doma do vymýšlení receptu, který by byl pro nás chutný a využil by věci z naší zahrádky. Proto i příloha brambory - prostě jsme z toho udělali klasický český oběd pro vegetariány :-)

      21.05.2011 12:07:43

  • Lidu
    Lidu

    lilek s mozzarellou

    Mela bych par pripominek. V klasicke italske podobe receptu "melanzane alla parmigiana" se dava prvni vrstva vzdy lilek, ale to je detail. Do zakladu se nedava cibule, omacka z rajcat se trochu osoli, opepri, prida cerstva bazalka. Polozi se lilek, pote se zasype parmezanem, na parmezan mozzarella (pokud mozno buvoli) a zalije se omackou. Stejny postup u dalsi vrstvy, nakonec rajcatova omacka bez nutnosti zasypavat parmezanem. Zalezi na chuti. Jidlo je dosti hutne, podava se jako "secondo", to znamena druhy chod. Prvni chod byvaji v Italii testoviny, druhy chod vetsinou maso nebo prave zapekany lilek. Podava se pouze se zeleninovym salatem. Testoviny nebo brambory jsou uz nutricne nadbytecne. Zapekany lilek po parmsku je mym velkym favoritem. Zdravim. S.

    20.05.2011 16:42:53

Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s mozzarellou