reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený lilek s mozzarellou

Toto jídlo je vhodné i pro vegetariány.


  • 2,6

    397×

    2,5 397
  • 1 h 15 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Už se zase blíží Vánoce

16. 11. 2019

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit, aby nebyl hořký.

Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme.

Z lilků osušíme papírovou utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji.

Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka, do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut.

Zapečený lilek s mozzarellou podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

    Celkový počet komentářů: 17
    • Smithd394
      Smithd394

      Can you add a Blackberry template? This web page is tricky to read otherwise for those of us browsing with cell phones. Otherwise, in the event you can place a RSS link up, that would be good also. dbkeddkcebgbecbe

      24.03.2017 17:54:27

    • janatka
      janatka

      zapečený lilek

      Hladkou mouku jsem vůbec nepoužila, měla jsem dvě plechovky loupaných rajčat, takže byly použity obě a myslím si, že jedna mě by nestačila do zapékací misky. Prokládala jsem tedy mozzarellou, na jednu vstvu použila i kozí sýr. Vynikající večeře i manžel si dal a to ten lilek moc nejí. Potěšilo mě to, děkuji za receptík.

      02.05.2016 08:05:21

    • Pavel
      Pavel

      Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

      Dnes odzkoušeno a super. Osobně jsem taky přidal nasekaný česnek do rajčat a předvařené brambory dal rovnou jako jednu další vrstvu.

      11.07.2015 14:07:07


    • Dudu
      Dudu

      Diky za tip

      Vyborny recept!! Dnes jsem ho zkusila poprve, pridala jsem i trosku cesneku a vysledek byl uplne super. Diky.

      09.03.2015 22:26:37

    • Vynikjící
      Vynikjící

      Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

      Přidala jsem do toho i papriku opekla jsem k tomu bagetku a udělala dip! Všichni jsme si pořádně pochutnali !!! :) Recept můžu jen doporučit :)

      12.01.2015 15:59:45

    • Rozarka
      Rozarka

      Komentář k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

      tak tohle byla mňamka teda...akorát jsem ty vrstvy dala v pořadí lilek,mozzarela,omáčka.tak jak to psal pán v předchozím příspěvku...parmazán jsem nepoužila ..místo toho jsem použila eidam s nivou...a to jsem dala na tu rajčatovou omáčku..do omáčky jsem přidala česnek a bazalku hnedka..a lilek je výborný i jen tak osmahnutý..prostě jsme si pochutnali..i přítel..:)

      04.06.2013 15:47:06

    • Petra
      Petra

      Opravdu výborné jídlo. Měla jsem málo mozarely, ale i tak to nemělo chybu. Jen jsem zapékala asi jednou tak dlouhou dobu, než je uvedeno v receptu. Asi to je troubou...

      31.07.2011 13:24:38

    • Lidu
      Lidu

      Pardon, musela jsem zase delat chytrou... :D ale italska kuchyne je mym velkym konickem. Vas recept nema chybu. Diky za nej. Zdravim jeste jednou, S.

      20.05.2011 16:47:40

      • Arlene
        Arlene

        Itálie x Čechy

        Vůbec se neomlouvejte, ráda si přečtu jakýkoli názor a koment :-) Taky do všecho strkám nos a všem upravuji a opravuji :-)))
        Ale tady bych podotkla, že recept má být počeštěný viz.cibule :-) Jedli jsme Vámi jmenovaný pokrm v Itálii a moc nám chutnal. To mě přivedlo na myšlenku, vytvořit něco podobného a chuťově si to přizpůsobit. A protože lilky, rajčata,cibuli, brambory i bazalku si pěstujeme sami, dala jsem se doma do vymýšlení receptu, který by byl pro nás chutný a využil by věci z naší zahrádky. Proto i příloha brambory - prostě jsme z toho udělali klasický český oběd pro vegetariány :-)

        21.05.2011 12:07:43

    • Lidu
      Lidu

      lilek s mozzarellou

      Mela bych par pripominek. V klasicke italske podobe receptu "melanzane alla parmigiana" se dava prvni vrstva vzdy lilek, ale to je detail. Do zakladu se nedava cibule, omacka z rajcat se trochu osoli, opepri, prida cerstva bazalka. Polozi se lilek, pote se zasype parmezanem, na parmezan mozzarella (pokud mozno buvoli) a zalije se omackou. Stejny postup u dalsi vrstvy, nakonec rajcatova omacka bez nutnosti zasypavat parmezanem. Zalezi na chuti. Jidlo je dosti hutne, podava se jako "secondo", to znamena druhy chod. Prvni chod byvaji v Italii testoviny, druhy chod vetsinou maso nebo prave zapekany lilek. Podava se pouze se zeleninovym salatem. Testoviny nebo brambory jsou uz nutricne nadbytecne. Zapekany lilek po parmsku je mym velkym favoritem. Zdravim. S.

      20.05.2011 16:42:53


    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s mozzarellou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.