reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený lilek s masovou směsí

Vyzkoušejte recept na skvělý zapečený lilek s mletým masem, rajčaty a sýrem. Vypadá i chutná skvěle!


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mleté maso. Zarestujeme i nakrájené žampiony, přidáme česnek, sůl, rajčata (passatu, protlak nebo krájená), nasekané zelené bylinky, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, záleží na výběru masa. 

Mezitím si připravíme lilek, nakrájíme ho asi na 1 - 2 cm silné plátky, naskládáme na pečící papír, lehce osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí na zapečený lilek či jiným oblíbeným kořením a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C.  Poté dáme na jednotlivé plátky masovou směs, zasypeme oblíbeným nastrouhaným sýrem a ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky. Dáme ještě na pár minut do trouby, dokud nezezlátne sýr.

Zapečený lilek s masovou směsí dozdobíme čerstvou bazalkou, případně doplníme oblíbenou přílohou či salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s masovou směsí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.