reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

Recept na lilek plněný masovou směsí z mletého hovězího masa, hlívy ústřičné a bulguru. Pokrm podáváme s novým bramborem jako hlavní chod.


  • 3,0

    57×

    2,9 57
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

1462 kJ / 349,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu doměkka a necháme okapat. Oloupaný česnek a cibuli usekáme najemno. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Lilky omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme asi 15 minut "vypotit". Pak tekutinu setřeme a na malém množství oleje lilky zvolna opečeme doměkka. Z pečených lilků vydlabeme střední část dužiny a jemně ji pokrájíme.

Na oleji necháme krátce zpěnit cibulku a česnek. Vmícháme mleté hovězí maso s hlívou ústřičnou a dužinou z lilku, vše osolíme, opepříme a ochutíme malou špetkou drceného kmínu. Směs orestujeme a jakmile maso zbělá, přilijeme podle potřeby malé množství vývaru a zakryté dusíme asi 20 minut doměkka. Nakonec necháme šťávu téměř vysmahnout a k masové směsi vmícháme okapaný bulgur. Vydlabané lilky naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme při 200 °C asi 20 minut.

Zapečené lilky plněné masovou náplní a bulgurem rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s novým bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Pepi
      Pepi

      Komentář k receptu Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

      Mmm dobrota :) navíc je lilek cenným zdrojem vitamínů a minerálních látek a zároveň je dietní - má nízký obsah kalorií. ;)
      zdroj: http://www.semena-rostliny.cz/ article/57-lilek-neni-jen-zdra vou-zeleninou

      22.07.2013 15:30:08


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.