Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 6534x
Recept na lilek plněný masovou směsí z mletého hovězího masa, hlívy ústřičné a bulguru. Pokrm podáváme s novým bramborem jako hlavní chod.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu doměkka a necháme okapat. Oloupaný česnek a cibuli usekáme najemno. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Lilky omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme asi 15 minut "vypotit". Pak tekutinu setřeme a na malém množství oleje lilky zvolna opečeme doměkka. Z pečených lilků vydlabeme střední část dužiny a jemně ji pokrájíme.

Na oleji necháme krátce zpěnit cibulku a česnek. Vmícháme mleté hovězí maso s hlívou ústřičnou a dužinou z lilku, vše osolíme, opepříme a ochutíme malou špetkou drceného kmínu. Směs orestujeme a jakmile maso zbělá, přilijeme podle potřeby malé množství vývaru a zakryté dusíme asi 20 minut doměkka. Nakonec necháme šťávu téměř vysmahnout a k masové směsi vmícháme okapaný bulgur. Vydlabané lilky naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme při 200 °C asi 20 minut.

Zapečené lilky plněné masovou náplní a bulgurem rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s novým bramborem a zeleninovým salátem.

Jarka-P autor receptu:

Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1462 kJ / 349,4 kCal (na 1 porci)

Recept Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem byl 13.08.2013 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,8
slabší recept
53 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

Celkový počet komentářů: 1
  • Komentář k receptu Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem Pepi 22.07.2013 15:30:08

    Mmm dobrota :) navíc je lilek cenným zdrojem vitamínů a minerálních látek a zároveň je dietní - má nízký obsah kalorií. ;)
    zdroj: http://www.semena-rostliny.cz/ article/57-lilek-neni-jen-zdra vou-zeleninou

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept