reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený lilek s cuketou v medové rajčatové omáčce s citronovým kuskusem

Recept na vynikající vegetariánské jídlo, které je vhodné jako lehký oběd či večeře.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka silné asi 1 cm. Kolečka poklademe na prkénko a každé osolíme. Sůl vytáhne ze zeleniny hořkost. Když se na kolečkách začnou tvořit kapičky hnědé vody, ubrouskem každý kousek osušíme.

Nakrájený lilek a cuketu vložíme do zapékací mísy, zakápneme trochou olivového oleje a dáme asi na 15 minut péct do předehřáté trouby. Mezitím připravíme omáčku. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na menší kostky.

Do menšího hrnce dáme trochu olivového oleje a dáme smažit jednu nakrájenou jarní cibulku. Dále přidáme do hrnce kousky rajčat. Zalijeme trochou vody a necháme podusit, dokud rajčata nezměknou. Potom přidáme plechovku sekaných rajčat, 1 - 2 lžíce medu a směs okořeníme trochou bazalky, oregana, mleté skořice a pepře. Pokud nemáme čerstvou bazalku, můžeme použít i sušenou. Podle chuti omáčku osolíme a necháme ještě chvilku povařit.

Z trouby vyndáme zeleninu a zalijeme ji rovnoměrně rajčatovou omáčkou. Navrch nastrouháme nebo na jemno nakrájíme mozzarellu a posypeme druhou nakrájenou cibulkou. Nakonec ještě zeleninu s omáčkou dáme na asi 15 minut do trouby, dokud se nám mozzarella nerozpeče.

Kuskus nasypeme do misky a zakápneme trochou citronové šťávy. Zalijeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou nabobtnat. Kdo kuskus nemusí, může nahradit americkými brambory nebo hranolky.

Zapečený lilek s cuketou v medové rajčatové omáčce s citronovým kuskusem podáváme v hlubokém talíři a můžeme ozdobit měsíčkem citronu, zbylou jarní cibulkou nebo lístkem bazalky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s cuketou v medové rajčatové omáčce s citronovým kuskusem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.