Zapečený lilek s česnekem a sýrem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 886x
Lilek ochucený bylinkovým olejem, sypaný sýrem a dozlatova zapečený. Recept do trouby.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Lilky omyjeme a nakrájíme na cca 2 cm hrubé plátky. Pokapeme je bylinkovým olejem, který jsme vymíchali z olivového oleje, soli, nadrobno nasekané bazalky a petrželky, nezapomeneme přidat i prolisovaný česnek.

Ochucený lilek uložíme do zapékací mísy a v rozehřáté troubě zapékáme cca 40 minut doměkka. Na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéct na 10 minut.

Zapečený lilek s česnekem a sýrem podáváme s libovolnou přílohou jako hlavní chod.

Michy autor receptu:

Zapečený lilek s česnekem a sýrem

Počet přidaných receptů: 3576

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Zapečený lilek s česnekem a sýrem - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1617 kJ / 386,3 kCal (na 1 porci)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek s česnekem a sýrem

Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s česnekem a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept