Zapečený květák

35 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 22982x
Lehká zdravá večeře s vůní italských sýrů.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě asi 10 min. Uvařený květák zcedíme necháme okapat a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.

Parmezán rozmícháme s nastrouhanou gorgonzolou, špetkou muškátového oříšku, smetanou a vajíčkem.

Sýrovou směs nalijeme přes květák a zapečte mírně dozlatova.

Podávat můžeme bez přílohy nebo s vařeným bramborem.

autor receptu:

Zapečený květák

Počet přidaných receptů: 122

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený květák

Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept