reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zapečený květák v bešamelu

Zapečený květák v bešamelu

Nejlepší recept na zapečený květák.


  • 4,6

    87×

    4,5 87
  • 45 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

směs



Energetická hodnota

1503 kJ / 359,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Postup přípravy

Omytý květák rozebereme na malé růžičky a dáme vařit téměř doměkka. Uvařený květák necháme vychladnout.

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, do které zvolna přiléváme za stálého míchání mléko, až vznikne hustá kaše. Do prochladlé kaše přimícháme žloutky, najemno strouhaný tvrdý sýr a z bílků tuhý sníh. V případě, že je sýr hodně slaný, nepřidáváme žádnou sůl. V opačném případě osolíme podle potřeby.

Uvařený a vychladlý květák promícháme s připravenou směsí a dáme do předem vymazaného, strouhankou vysypaného pekáče nebo zapékací mísy. Květák v bešamelu zvolna pečeme asi 30 minut, dokud se na povrchu neudělá zlatavá kůrčička.

Zapečený květák v bešamelu podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečený květák v bešamelu

    Celkový počet komentářů: 12

    • sara (tecka) plecita
      sara (tecka) plecita

      lehká večeře

      moc dobré zpracování. s trochou muškátového oříšku navíc super

      11.03.2014 20:39:18

    • bobeš
      bobeš

      Dala bych rozhodně muškátový květ nebo oříšek. Možná troch citronového pepře, něco zelenéhotřeba petrželku, plochou, je lepší. a na vrch kopeček ochucené zakysané smetany - sůl, kaenský pepř ... fantazii se meze nekladou.

      09.06.2012 16:14:21


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák v bešamelu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.