Zapečený květák se zeleninou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9575x
Recept na zapečený květák trochu jinak.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na kostičky, květák rozdělíme na menší růžičky a mrkev nastrouháme nahrubo.

Květák a cibuli lehce osmažíme na oleji a potom podusíme s vodou. Do směsi postupně přimícháme hrášek a mrkev. Osolíme a okořeníme podle chuti.

Směs dáme do olejem vymazané zapékací misky, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a olejem. Mléko používám raději kozí. Květák zapečeme dozlatova v předehřáté troubě.

Zapečený květák se zeleninou podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami ozdobenými nadrobno nasekanou petrželovou natí.

autor receptu:

Zapečený květák se zeleninou

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený květák se zeleninou

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák se zeleninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept