reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Květák podle potřeby očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V troše vody je krátce podusíme.

V kastrůlku si zpěníme máslo. Přisypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žampiony, žloutek, pepř a sůl.

Květák rozložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a v předehřáté troubě jej zapékáme dorůžova.

Zapečený květák se houbovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečený květák se houbovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • andulka
      andulka

      místo žampionů používám hlívu ústřičnou a moc nám chutnalo

      18.10.2008 12:10:26

    • Chemik
      Chemik

      Lze jen pochválit

      Vynikající recept s použitím mých velmi oblíbených žampiónů

      01.09.2007 14:50:13


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák se houbovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.