reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák podle potřeby očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V troše vody je krátce podusíme.

V kastrůlku si zpěníme máslo. Přisypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žampiony, žloutek, pepř a sůl.

Květák rozložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a v předehřáté troubě jej zapékáme dorůžova.

Zapečený květák se houbovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečený květák se houbovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • andulka
      andulka

      místo žampionů používám hlívu ústřičnou a moc nám chutnalo

      18.10.2008 12:10:26

    • Chemik
      Chemik

      Lze jen pochválit

      Vynikající recept s použitím mých velmi oblíbených žampiónů

      01.09.2007 14:50:13

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák se houbovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.