Zapečený květák s uzeným masem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4060x
Jednoduchý recept pro každou příležitost.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Květák uvaříme v páře téměř doměkka.

Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhanou. Uzené maso nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Na dno misky dáme vrstvu těstovin, poté část masa, květáku rozebraného na menší růžičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme sýrem. Ještě jednou vrstvy zopakujeme - těstoviny, maso, květák, koření a sýr. Smetanu, vejce a mléko rozšleháme a zalijeme jí směs. Květák s uzeným masem zapékáme dorůžova.

Zapečený květák s uzeným masem ihned podáváme. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.

autor receptu:

Zapečený květák s uzeným masem

Počet přidaných receptů: 55

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
5 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený květák s uzeným masem

Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák s uzeným masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept