reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený květák s parmezánem

Vhodná zeleninová příloha ke grilovanému masu nebo jen tak jako lehký hlavní chod při dietě. Velice jednoduché!


  • 3,1

    198×

    3 198
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák omyjeme, očistíme a rozbereme na růžičky. Takto připravený jej vložíme zhruba na 15 minut do osolené vody (nebo octové). Zbavíme se tak malého hmyzu, který bychom normálně neviděli.
Parmezán nastrouháme.



Mezitím si dáme do většího hrnce vařit dostatek vody. Vroucí vodu trochu osolíme.


Růžičky květáku z osolené vody propláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je zhruba 10- 15 minut. Prostě dokud nejsou uvařené - na skus pevné ale měkké. Vytáhneme je z vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.



Zapékací misku vymažeme trochou máslem a posypeme ji asi třetinou sýra. Asi 20 gramů másla nakrájíme na vločky. Pak na vrstvu sýra položíme růžičky květáku a posypeme zbytkem sýra. Na vrstvu sýra poklademe vločky másla.



Rozehřejeme troubu a při teplotě 220 °C zapékáme 10 - 15 minut.


reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák s parmezánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.