reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený květák s mozzarellou

Velmi jednoduchý recept na chutný květák se smetanou, šunkou a mozzarellou.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Květák rozdělíme na větší růžičky, které důkladně opláchneme a dáme vařit se špetkou jedlé sody al dente.

Šunku nakrájíme na malé kostičky. Vejce rozmícháme se solí, smetanou, bylinkami a pepřem.

Do menšího plechu vyložený papírem (nebo vymazaným máslem) vložíme květákové růžičky uvařené al dente.

Květák posypeme šunkou a zalijeme vajíčkem se smetanou. Nakonec posypeme strouhanou mozzarellou a dáme zapéct do zlatova asi 20-25 minut.

Zapečený květák s mozarellou podáváme teplý i jako hlavní chod. Květák můžeme zaměnit i za brokolici.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák s mozzarellou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.