reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Zapečený kapr se žampiony

Kapr se žampiony zapékaný společně s plátky brambor, netradiční úprava sladkovodní ryby.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

24. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

23. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, zda patříte do kuchyně

23. 9. 2020

Postup přípravy

Připravíme si porce kapra, kterého jsme předem zbavili vnitřností a dobře očistili. Je vhodné rybu zbavit skeletu, tedy vyfiletovat a použít na porce jen pláty masa. Pokud si nevíme rady s odkostěním, pak je možné pokrm připravit i s klasicky zpracovaným kaprem, jehož maso stále obsahuje kosti.

Zapékací mísu důkladně vymažeme máslem. Dno vyložíme plátky brambor, na které poklademe porce kapra. Rybu okořeníme, dobře osolíme a pokapeme olivovým olejem. Na rybí maso vrstvíme plátky žampionů. Nebojíme se silnější vrstvy. Poslední budou opět plátky brambor a čerstvý tymián. Povrch můžeme mírně pokapat olivovým olejem.

Naplněnou mísu vložíme do trouby a zapékáme při 170 °C asi 1 hodinu.

Při servírování dbáme na to, abychom jednotlivé porce krájeli podle porcí kapra a nenaráželi nožem na kosti, pokud jsme kapra předem nefiletovali. Pokrm by se nevzhledně trhal.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený kapr se žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.