reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený hrách se sýrem

Recept na levný a zdravý hlavní chod. Opět pro ty, kteří v jídelníčku nepotřebují každý den maso.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Připravíme si zelený půlený hrách, který stačí jen důkladně propláchnout a doměkka uvařit ve vodě. Je hotový asi za 30 minut. Pak hrách scedíme. Hrách trochu osolíme a polovinu vsypeme do máslem vymazaného pekáčku. Urovnáme.

Zasypeme polovinou nastrouhaného sýra, urovnáme druhou půlku hrachu a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem (trošku opět osolíme). Hrách se sýrem dáme do středně vyhřáté trouby a zapékáme 20 minut. Pak zasypeme zbytkem sýra a krátce dopečeme.

Zapečený hrách se sýrem necháme nejprve trochu vychladnout, pak rozdělíme na talíře a podáváme na oběd či večeři. Na talíři dozdobíme zelenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečený hrách se sýrem

    Celkový počet komentářů: 5
    • Renfri
      Renfri

      dekuji za recept :-) je to dobre :) varila jsem ze zluteho hrachu, ani mi nejak nedoslo ze mel jinou barvu :D mela jsem po ruce doma jenom uzeny polostiepok, ktery muj mily ma rad, tak sem ho tam vrazila misto ementalu a voní to uzazse :)

      ps. vim ze to je v kategorii pro vegetariany, ale i trochou anglicke slaniny to je uplnej luxus. (nevim jestli bych se potkala s uspechem kdybych delala bez masa :))

      07.11.2012 15:17:35

    • kuchtička
      kuchtička

      Čočka nebo hrách ???

      V surovinách je sice uvedená čočka, ale celou půlku receptu čtu o půleném zeleném hrachu...tak z čeho to je ? :)

      23.11.2011 15:56:37

      • Míša
        Míša

        Re: Čočka nebo hrách ???

        Omlouvám se, recept je samozřejmě ze zeleného půleného hrášku. Pomotalo se mi to s jiným receptem :-) Ale jak tak přemýšlím, i z čočky by to nemuselo být špatné...

        23.11.2011 19:54:52



    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený hrách se sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.