reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečený chléb s mletým masom a sýrem

Jednoduchý a rychlý recept na chutnou a levnou večeři.


  • 2,7

    2,7 7
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Starší chléb pokrájíme na krajíce, jarní cibulku pokrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno a tvrdý sýr pokrájíme na malé kostky.

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, mletým kmínem, drcenou majoránkou a mletou sladkou paprikou. Přidáme prolisovaný česnek, jarní cibulku a pokrájený sýr a dobře všechno spolu promícháme. Vejce nepřidáváme, protože rozpuštěný sýr směs výborně spojí.

Na připravené krajíce chleba rozetřeme masovou směs. Chléb není potřeba pokapávat olejem, protože mleté maso během zapékání pustí dost tuku.

Natřený chléb položíme na plech s teflonovou folií, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme, až se maso dobře propeče, sýr se rozpustí a chléb bude příjemně do křupava - pečeme asi 20 minut. Hotové chleby posypeme čerstvě posekanou petrželovou natí.

Zapečené chleby s mletým masem a sýrem podáváme horké s hrnkem čaje. Jde o velmi chutnou teplou večeři, která je rychlá a levná. Pokrm je vhodný i pro návštěvy jako pohoštění k vínu. Recept je velmi variabilní, můžete ho měnit podle vlastní chuti a výhodně přitom využijete zbytky z chladničky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečený chléb s mletým masom a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.