reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené žitno-pohankové nudle s kuřecím masem

Žitno-pohankové těstoviny zapečené s kuřecím masem jsou výborným, lehkým a cenové dostupným pokrmem. Receptem překvapíte celou rodinu!


  • 5,0

    5 3
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Na vál nasypeme žitnou (používám obyčejnou chlebovou mouku) a pohankovou mouku, přidáme olivový olej a vejce. Připravíme vláčné těsto na nudle a necháme 20 minut odpočinout. Následně těsto vyválíme a necháme oschnout. Těsto nakrájíme na široké nudle nebo flíčky.

Do hrnce dáme vodu, sůl, kuřecí maso, očištěnou a nakrájenou zeleninu a připravíme dobrý vývar. Dejte pozor, aby vody ve vývaru nebylo hodně, protože v něm budeme vařit nudle. Velké množství vody by negativně ovlivnilo chuť celého pokrmu.

Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Do čistého vývaru dáme vařit nudle. Dalo by se říct, že nudle spíše dusíme - popř. doléváme vodu tak, abychom uvařili nudle doměkka. Jde o to, aby nudle "natáhly" chuť vývaru, zeleniny, koření. Vaříme tak, aby všechen vývar zůstal v pokrmu. Žitno - pohankové těstoviny neobsahují mnoho lepku, takže se příliš vody nenasají.

Kuřecí maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme do těstovin, popř. můžeme doplnit i zeleninou z vývaru, dochutíme solí a pepřem. Žitno-pohankové těstoviny s masem vložíme do vymaštěného pekáče a krátce v troubě zapečeme (30 minut) Nevadí, když nudle budou ve vývaru trochu plavat.

V misce rozmícháme mléko a vejce, můžeme použít i sladkou smetanu, sójové mléko nebo syrovátku. Touto směsí zapékané těstoviny zalijeme. Pečeme asi 40 minut na 170 °C na program horký vzduch nebo horký vzduch + pára.

Můžeme doplnit čerstvou petrželkou, pažitkou nebo jinými bylinkami podle chuti.
Zapečené žitno-pohankové nudle s kuřecím masem podáváme nejlépe s listovými saláty. V zimě je vhodná např. červená řepa nebo kysané zelí.
Pokrm můžeme podávat jako běžný oběd nebo večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené žitno-pohankové nudle s kuřecím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.