reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Zapečené žampiony na pórku se smetanou

Recept na žampiony plněné šunkovou nádivkou a zapečené se sýrem, pórkem a smetanou.


  • 5,0

    5 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky!

23. 10. 2020

Postup přípravy

Žampiony očistíme a oddělíme kloboučky od nožiček. Kloboučky osolíme a nožičky nasekáme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, které namočíme do mléka a následně vymačkáme. Na másle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nožičky žampionů a směs krátce opečeme. Vychladlou směs přendáme do mísy, přidáme vymačkané pečivo, vejce, petrželku, pepř, sůl a muškátový květ a nádivku důkladně propracujeme.

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, kterými pokryjeme dno máslem vymazané zapékací mísy. Kloboučky žampionů naplníme nádivkou, položíme je na pórek, hustě vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut.

Žampiony se šunkovou nádivkou, zapečené se sýrem a pórkem rozdělíme na porce a podáváme s pečivem jako teplý předkrm nebo s těstovinami třeba k večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené žampiony na pórku se smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.