reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zapečené vepřové s květákem a bramborem

Zapečené vepřové s květákem a bramborem

Snadný recept na přípravu hlavního chodu z vepřového masa, květáku a brambor. Pokrm výborně chutná s okurkovým salátem.


  • 4,6

    43×

    4,6 43
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny suroviny na přípravu tohoto receptu. Vepřový libový bůček bez kosti a kůže nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a umeleme. Anglickou slaninu jemně usekáme a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěný květák a brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak květák necháme okapat a rozebereme ho na menší růžičky. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Nastrouhaný sýr promícháme se smetanou.

Na oleji necháme zpěnit jarní cibulku a slaninu. Pak přidáme mleté maso a vše restujeme tak dlouho, dokud se maso nezatáhne a nerozpadne na malé kousky. K opečenému masu vmícháme květák, slaninu a vejce. Vše necháme srazit a rozložíme na dno pekáčku, který jsme předem vymazali máslem. Maso pokryjeme plátky brambor, osolíme, okmínujeme, přelijeme smetanou se sýrem a zapečeme v předehřáté troubě při 220 °C dozlatova.

Zapečené vepřové maso s květákem a bramborem podáváme se zeleninovými saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené vepřové s květákem a bramborem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.