reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zapečené vepřové s květákem a bramborem

Zapečené vepřové s květákem a bramborem

Snadný recept na přípravu hlavního chodu z vepřového masa, květáku a brambor. Pokrm výborně chutná s okurkovým salátem.


  • 4,6

    43×

    4,6 43
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 750 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 624 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny suroviny na přípravu tohoto receptu. Vepřový libový bůček bez kosti a kůže nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a umeleme. Anglickou slaninu jemně usekáme a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěný květák a brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak květák necháme okapat a rozebereme ho na menší růžičky. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Nastrouhaný sýr promícháme se smetanou.

Na oleji necháme zpěnit jarní cibulku a slaninu. Pak přidáme mleté maso a vše restujeme tak dlouho, dokud se maso nezatáhne a nerozpadne na malé kousky. K opečenému masu vmícháme květák, slaninu a vejce. Vše necháme srazit a rozložíme na dno pekáčku, který jsme předem vymazali máslem. Maso pokryjeme plátky brambor, osolíme, okmínujeme, přelijeme smetanou se sýrem a zapečeme v předehřáté troubě při 220 °C dozlatova.

Zapečené vepřové maso s květákem a bramborem podáváme se zeleninovými saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené vepřové s květákem a bramborem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.