Zapečené těstoviny se smetanou

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 114503x
Těstoviny zapečené s masem, zeleninou, zalité smetanou. Výborná mňamka :-)
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejdříve dáme do hrnce uvařit těstoviny podle návodu na obalu. Než se nám uvaří, důkladně si vymažeme pečící mísu nebo pekáč máslem. Kuřecí maso si předvaříme nebo osmahneme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Volíme ji podle chuti.

V míse smícháme uvařené těstoviny se zeleninou. Přidáme kousky masa a podle chuti osolíme, opepříme. Můžeme přidat sladkou papriku, bylinky (bazalku). Kdo má rád výraznější chutě, může přidat chilli koření. Důkladně promícháme.

Připravíme si omáčku. Smetany a mléko slijeme dohromady a rozšleháme se sýrem. Těstovinovou směs vložíme do pekáče a přelijeme omáčkou, vložíme do trouby a na 200 °C zapékáme přibližně dvacet minut.

Zapečené těstoviny se smetanou můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a přidat zeleninový salát. Zapečené těstoviny se smetanou ihned podáváme.

autor receptu:

Zapečené těstoviny se smetanou

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
3,9
dobrý recept
33 hlasujících
  • Recept Zapečené těstoviny se smetanou - Zapečené těstoviny se smetanou.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečené těstoviny se smetanou

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Zapečené těstoviny se smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept