Uvaříme kolínka podle návodu na obalu a scedíme. Gothajský salám (vcelku) nastrouháme na hrubé straně struhadla.
Mezitím zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku na másle, do které vysypeme nastrouhaný salám. Smažíme za stálého míchání několik minut, dokud salám nepustí šťávu. Hmotu smícháme s kolínky. Kdo rád solí, může v tuto chvíli přisolit. Vše nasypeme do vymaštěného pekáče a rozprostřeme. Rozšleháme si 5 vajec, které osolíme a okořeníme, nezapomene, že salám a kolínka už jsou ochucená. Vejce vlijeme rovnoměrně na kolínka se salámem.
Pekáček přikryjeme a pečeme v troubě na půl plynu asi 35 - 40 minut. Poté sejmeme pokličku a asi 5 minut pečeme bez ní, dokud vrchní těstoviny nezačnou hnědnout. Dobré je, když křupou mezi zuby.
Zapečené těstoviny se salámem podáváme se sladkokyselou okurkou.