reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené špenátové brambory

Šťavnaté špenátové brambory provoněné muškátovým kořením.


  • 2,9

    168×

    2,9 168
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Špenátové listy necháme rozmrazit. Uvaříme brambory ve slupce a necháme zchladnout. Česnek oloupeme a utřeme.



Připravíme menší pekáček nebo gratinku a položíme do něj několik tenkých (0,5 cm) plátků másla. Vychladlé brambory krájíme na plátky, kterými vyložíme dno pekáčku. Vrstvu osolíme a jemně posypeme muškátovým oříškem. Poté rozetřeme na brambory zakysanou smetanu. Další vrstvou jsou špenátové listy. Rozprostřeme je na smetanu. Osolíme a přidáme utřený česnek. Zalijeme smetanou. Další vrstvou jsou opět brambory nakrájené na kolečka. Opět osolíme a jemně posypeme muškátovým oříškem. Při vrstvení dáváme pozor, aby smetana při pečení nemohla vytékat z misky nebo pekáčku.



Brambory pečeme zprudka při 200 °C. Zhruba po 10 minutách je zalijeme vejci - celá vejce smícháme s trochou mléka, jemně osolíme a rozkvedláme.



Pečeme vše asi 45 minut, dokud se brambory nerozvoní a vrchní vrstva je zlatavá.


reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené špenátové brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.